Veilig op je pootjes terecht komen…

De ene activiteit brengt nu eenmaal wat meer risico met zich mee dan het andere. Daar is natuurlijk niets aan de toen. Wat wel kan is de risico’s zoveel mogelijk verkleinen. Kijken we naar manieren om jezelf te beschermen tegen vallen, dan zijn kwaliteit en betrouwbaarheid van je producten letterlijk van levensbelang.

Voor als je na het vallen weer wil opstaan

Ben je iemand die voor het werk of als hobby regelmatig de hoogte in gaat? Of je nou glazenwasser of bergbeklimmer bent, er zijn genoeg mensen die dagelijks de nodige capriolen op grote hoogte uithalen, hetzij voor de lol, voor het werk, of voor beiden. Valbeveiliging is daarom uitermate belangrijk.

De strijd tegen de zwaartekracht

Als je als bergbeklimmer of misschien zelfs wel een reddingswerker moet afdalen, ben je in wezen in constante strijd met de zwaartekracht. Er hoeft maar één ding mis te gaan en de zwaartekracht wint het van je. Tegelijkertijd moet je je ook vrijelijk kunnen bewegen. Flexibiliteit is in dit soort situaties immers eveneens een belangrijke factor waar het je veiligheid betreft. Vandaar dat goede apparatuur eigenlijk niet aanvoelt als apparatuur of als uitrusting, maar dat het zich juist vormt naar jouw lichaam en jouw bewegingen.

Veiligheid boven alles

Als je regelmatig op grote hoogtes verkeert zul je als geen ander weten dat veiligheid niet vanzelfsprekend is, maar dat je voortdurend bewust moet zijn van de voorzorgsmaatregelen die je moet nemen. Tegelijkertijd wil je ook kunnen genieten of je aandacht kunnen richten op het werk dat gedaan moet worden. Met de juiste valbeveiliging geef je jezelf hiervoor de ruimte. Je kunt dan immers vertrouwen op de kwaliteit van je uitrusting. Dit draagt vervolgens weer bij aan je flexibiliteit en zelfs je mate van comfort. Het belang van een goede uitrusting is daarmee eigenlijk niet te onderschatten.