Red levens: Word BHV’er

Een bedrijfshulpverlener (BHV’er) is iemand die je als zodanig eigenlijk niet zal opmerken. Het zal gewoon een collega zijn die, net als jij, elke dag naar het werk komt om daar zijn of haar brood te verdienen. Of misschien ben jij het zelf wel. Een BHV’er is namelijk uitermate belangrijk voor de veiligheid op de werkplek. Hecht jij waarde aan het welzijn van jezelf en je collega’s en zou je willen dat je er actief een bijdrage aan kan leveren? Dan is de cursus Bedrijfshulpverlening vast iets voor jou.

Wat doet een BHV’er?

Zoals gezegd zul je van de aanwezigheid van een BHV’er doorgaans weinig merken. Een bedrijfshulpverlener is namelijk iemand die pas in actie komt als zich een noodsituatie voordoet. Zo zal je met kennis van bedrijfshulpverlening in staat zijn een kleine brand te blussen. Tevens leer je bepaalde aspecten van EHBO, zodat je ook in het geval van verwondingen hulp kan bieden aan mensen. Ook leer hoe je een gebouw met mensen snel en veilig kunt evacueren en ben je het aanspreekpunt voor wanneer er professionele hulp arriveert. Het zal je duidelijk zijn dat adequate bedrijfshulpverlening in grote mate bijdraagt aan de veiligheid op de werkvloer en in extreme gevallen levens kan redden.

Iets voor jou?

Een BHV cursus volgen is heel eenvoudig en leerzaam. De cursus bestaat voor een gedeelte uit theorie, maar voor het grootste gedeelte zal je aan de hand van praktijkvoorbeelden leren hoe het is om met noodsituaties om te gaan. Het resultaat is dat je, mocht er bij jou op je werk ooit iets gebeuren waarbij acute hulp noodzakelijk is, in staat bent dit adequaat op te vangen en je collega’s te helpen, bij te staan of zelfs te redden. Kortom om: Wil je levens redden, word dan BHV’er.