Hoe word je leidinggevend monteur?

Werk je al een poosje als monteur maar wil je een stapje verder op de carrièreladder zetten? Dan kun je ook proberen om leidinggevend monteur te worden. In deze functie stuur je andere monteurs aan zodat zij ook voor en samen met jou kunnen werken.

Communicatie en leidinggeven staan voorop

Voor deze functie kun je het beste eerst een opleiding volgen. Bij Kenteq kun je kiezen voor een acht dagen durende opleiding tot leidinggevend monteur. Je leert in deze opleiding in eerste instantie hoe je goed met andere mensen kunt communiceren en hoe je het beste leiding aan anderen kunt geven zodat ze ook doen wat jij van ze vraagt.

Andere onderdelen van de opleiding

De opleiding bestaat uit vijf onderdelen waarvan communicatie en leiderschap het eerste deel vormen. Daarnaast komen nog middelmanagement, planning en timemanagement, calculatie en offertes en tenslotte bestek tekenen aan bod. Als leidinggevend monteur kun je zelf natuurlijk nog montageklussen doen maar het is zeker ook belangrijk dat je klussen goed voorbereidt zodat ze ook goed uitgevoerd kunnen worden en dit tevreden werknemers en klanten oplevert. Binnen de functie als leidinggevend monteur maak je ook offertes dus deze komen ook aan bod in de opleiding. Als je een goede offerte voor een klant kunt maken en deze geaccepteerd wordt betekent dit meer werk voor je bedrijf en dat is natuurlijk alleen maar goed.

Zet de volgende stap in je carrière

Voor de opleiding tot leidinggevend monteur dien je te beschikken over een MBO niveau en als je reeds een aantal jaar als monteur gewerkt hebt en de nodige praktijkervaring opgedaan hebt is het een goede stap om je carrière een boost te geven. Na het volgen van de cursus kun je zelfstandig als leidinggevende werken en daarbij een heel team mensen leiding geven als het montageklussen gaat.