De juiste steun tijdens een politieverhoor

Als je moet verschijnen voor een politieverhoor, dan ben je hier of schriftelijk van op de hoogte gebracht, of je bent aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Dit politieverhoor is in vele gevallen al goed voorbereid en is gemaakt om je als verdachte te doen bekennen. Hier is de politie erg ervaren in en deze verhoren zijn dan vaak ook erg ingrijpend. Het is dus erg belangrijk dat je tijdens dit gesprek de steun krijgt waar je recht op hebt.

Recht op een advocaat

Eén van deze rechten is dat iedereen een advocaat mag aanwijzen voor begeleiding tijdens het verhoor en dat je recht hebt om van tevoren met deze advocaat te overleggen. Totdat je deze advocaat hebt aangenomen, of toegewezen hebt gekregen, kun je dan ook maar beter gebruik maken van je zwijgrecht. Een goede politieverhooradvocaat kan je op een objectieve manier adviseren en je klaarmaken voor het verhoor. Zie bijvoorbeeld https://www.politieverhoor-advocaat.nl als je in deze positie zit.

De bijdrage van een politieverhooradvocaat

Een ervaren advocaat kan je tijdens het verhoor beschermen tegen de politie en bijstaan met juridisch advies. Zo kan het zijn dat er druk op je wordt uitgeoefend en dat er suggestieve vragen worden gesteld. De advocaat zal deze meteen herkennen en een halt toeroepen. Ook kan een advocaat op een bepaald moment en een schorsing aanvragen en je adviseren van je zwijgrecht gebruik te maken. Alleen iemand met ervaring kan deze situaties feilloos inschatten.

Pro deo

Waarschijnlijk denk je dat een advocaat je een rib uit je lijf gaat kosten, maar niets is minder waar. Als je een pro deo advocaat aanneemt, betaal je alleen wat je kunt betalen en de rest wordt vergoed door de staat. Dit wordt bepaald door naar je financiële situatie te kijken. In Nederland heeft iedereen recht op een advocaat en je doet er goed aan van dit recht gebruik te maken.